Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi illatfürdőbomba
  2023-12-24 22:44:22, vasárnap
 
  Karácsonyi fürdőbomba narancs- és rózsaillóolajjal a szorongás leküzdésére : DIY karácsonyi fürdősóreceptek

Esténként nagyon jólesik egy forró fürdőt venni. Az élvezeteket fokozhatjuk, ha mi magunk készítünk olyan fürdőbombákat, amelyek segítik az ellazulásunkat és csökkentik a szezonális depresszió, illetve a szorongás tüneteit.

A fürdőbomba készítéséhez használhatunk narancsillóolajat, amelynek nagyon sok pozitív hatása létezik. A narancsillóolaj nemcsak a fogyást segíti, de még az edzésteljesítményt is fokozni tudja. Ezen kívül a narancsillóolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon sok antioxidánst is tartalmaz, így az emberi szervezetben is meg tudja emelni az antioxidánsszintet.

A narancsolajnak nagyon kellemes illata van, és emellett fájdalomcsillapító hatásait is kiélvezhetjük. A kutatási eredmények szerint ennek az illóolajnak kiemelkedő az aromaterápiás hatása is. Nemcsak az antimikrobiális hatásait élvezhetjük ki, de még a szorongáscsökkentő előnyeit is, illetve tudnunk kell, hogy még a depresszió tüneteit is csökkenti.

A fürdőbombába kerülhet rózsaillóolaj is, amelyet évezredek óta alkalmaznak a különféle kultúrák az aromaterápiában.

A rózsaillóolaj szintén nagyon hatékony a baktériumok elpusztításában, de vírusok esetén is be lehet vetni, illetve a sebkezelésben is nagy hasznát vehetjük. A rózsaillóolaj remek afrodiziákumként működik, mindemellett csökkenti a szorongást, növeli a mentális egészséget, és még az önbizalomra is pozitívan hat. A rózsaillóolaj enyhíti a görcsöket és számos alkalommal bizonyította, hogy a gyulladás csillapításában is verhetetlen.

Nézzük is, hogyan készíthetünk fürdőbombát egyszerűen ennek a két illóolajnak a hozzáadásával!

Karácsonyi fürdőbomba hozzávalói:
egy csésze szódabikarbóna,
fél csésze citromsav,
fél csésze tengeri só,
egy evőkanál kukoricakeményítő,
fél-fél teáskanál mandula- és kókuszolaj,
10 csepp narancsillóolaj,
5-6 csepp rózsaillóolaj.

Elkészítése:

Keverjük össze alaposan az alapanyagokat, majd tegyük formákba. Hagyjuk a fürdőbombákat alaposan kiszáradni, ami körülbelül 3-4 napot vesz igénybe. Ezután vegyük ki azokat a formákból és zárjuk le légmentesen egy-egy díszdobozba. Karácsonyi ajándéknak is kiváló, de mi magunk is kiélvezhetjük a fürdőbomba pozitív hatásait és előnyeit.

Rozmaringos-fahéjas fürdősó hozzávalói:
egy csésze Epsom-só,
4-6 szárított narancsszelet,
Negyed csésze szárított áfonya,
2 marék szárított rozmaring,
1 fahéjrúd,
5 csepp rozmaring-illóolaj,
10 csepp fahéjillóolaj,
15 csepp narancsillóolaj.

Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd tároljuk üvegben. Használata nagyon egyszerű. Kis textilzsákba kell egy maréknyi fürdősót rakni, majd ezt a fürdőkádba helyezni, amikor ott szeretnénk kicsit relaxálni és kikapcsolódni.

Karácsonyi hangulatot idéző fürdősó hozzávalói:
1 csésze Epsom-só,
2 evőkanál szódabikarbóna,
2-2 szál fenyőág, rozmaring és kakukkfű,
10 csepp fenyőillóolaj,
5 csepp rozmaring-illóolaj,
3 csepp kakukkfű-illóolaj.

Elkészítése:
Járjunk el ugyanúgy, mint az előző fürdősónál és használjuk hasonlóképpen.

A gyógynövényes fürdősók sokféle előnnyel rendelkeznek az egészségünk szempontjából. Segítik az alvást, a pihenést, a relaxációt, bőrtápláló és aromaterápiás hatásokkal is bírnak. Nem mellesleg ha mindig szezonális gyógynövényeket használunk, akkor jobban rá tudunk hangolódni az adott évszakra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: afrodiziákumként, rózsaillóolajjal, antimikrobiális, elpusztításában, narancsillóolaj, bebizonyosodott, gyógynövényeket, csillapításában, fürdősóreceptek, aromaterápiában, narancsolajnak, szódabikarbóna, ellazulásunkat, hozzáadásával, kiélvezhetjük, rózsaillóolaj, aromaterápiás, sebkezelésben, használhatunk, fenyőillóolaj, kikapcsolódni, fahéjillóolaj, hasonlóképpen, gyógynövényes, szempontjából, fürdőbombákat, narancsszelet, alapanyagokat, rendelkeznek, készíthetünk, antioxidánst, fürdőbombába, kapcsolatban, bizonyította, szervezetben, mindemellett, szorongás leküzdésére, forró fürdőt, élvezeteket fokozhatjuk, szezonális depresszió, szorongás tüneteit, fürdőbomba készítéséhez, narancsillóolaj nemcsak, fogyást segíti, emberi szervezetben, narancsolajnak nagyon, kutatási eredmények, illóolajnak kiemelkedő, aromaterápiás hatása, antimikrobiális hatásait, depresszió tüneteit, fürdőbombába kerülhet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Gizike bar...  Környezetvédelem  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  A Gömb  Szép estét kedves látogatóimna...  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 25  képre írva  802 esztendeje, 1222. április ...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ma  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Miért nem menti meg Jézus...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Az embernek a társa: hiányzik.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A világnak égető szüksége van ...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A Gömb  Egyszerűen  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A föld szépségéért  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szorongás leküzdésére, forró fürdőt, élvezeteket fokozhatjuk, szezonális depresszió, szorongás tüneteit, fürdőbomba készítéséhez, narancsillóolaj nemcsak, fogyást segíti, emberi szervezetben, narancsolajnak nagyon, kutatási eredmények, illóolajnak kiemelkedő, aromaterápiás hatása, antimikrobiális hatásait, depresszió tüneteit, fürdőbombába kerülhet, különféle kultúrák, rózsaillóolaj szintén, baktériumok elpusztításában, rózsaillóolaj remek, mentális egészséget, rózsaillóolaj enyhíti, gyulladás csillapításában, csésze szódabikarbóna, evőkanál kukoricakeményítő, fürdőbombákat alaposan, fürdőbomba pozitív, csésze Epsom-só, maréknyi fürdősót, fürdőkádba helyezni, előző fürdősónál, gyógynövényes fürdősók, egészségünk szempontjából, adott évszakra, afrodiziákumként, rózsaillóolajjal, antimikrobiális, elpusztításában, narancsillóolaj, bebizonyosodott, gyógynövényeket, csillapításában, fürdősóreceptek, aromaterápiában, narancsolajnak, szódabikarbóna, ellazulásunkat, hozzáadásával, kiélvezhetjük, rózsaillóolaj, aromaterápiás, sebkezelésben, használhatunk, fenyőillóolaj, kikapcsolódni, fahéjillóolaj, hasonlóképpen, gyógynövényes, szempontjából, fürdőbombákat, narancsszelet, alapanyagokat, rendelkeznek, készíthetünk, antioxidánst, fürdőbombába, kapcsolatban, bizonyította, szervezetben, mindemellett, hozzávalókat, textilzsákba, készítéséhez, illóolajnak, rozmaringos, díszdobozba, elkészítése, egészségünk, légmentesen, alkalmaznak, baktériumok, önbizalomra, verhetetlen, élvezhetjük, fürdőbombát, élvezeteket, leküzdésére, fokozhatjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.